Skip to main content

Betrouwbare afwatering

De afwateringsoplossingen van KESSEL zorgen er in meer dan zestig landen voor dat afvalwater schoon en betrouwbaar kan worden afgevoerd, ook hier bij KESSEL België. We streven allemaal hetzelfde doel na: de visie om mensen en hun omgeving zo goed mogelijk met technische innovatie te beschermen.

De missie van KESSEL

Het beschermen van onze gemeenschappelijke leefwereld is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Om dit te bereiken, moet water niet alleen worden aangevoerd naar de plek waar het wordt gebruikt, maar moet het na gebruik ook weer worden afgevoerd en worden weggehouden van plaatsen waar het schade kan aanrichten.

Als aanbieder van afwateringsoplossingen heeft KESSEL juist die taak op zich genomen: sinds 1963 worden mensen en hun omgeving beschermd door KESSEL-producten die gebouwen afwateren, afvalwater behandelen en schade door terugstuw voorkomen. Zo bieden we onze klanten zekerheid in een tijd van verandering.

Onze uitdagingen

Water uit de badkamer afvoeren

Water afvoeren

Om niet van een zegen in een vloek te veranderen, moet water niet alleen naar gebouwen worden getransporteerd, maar ook weer wegstromen.

Afvalwater juist behandelen

Afvalwater behandelen

Om ons drinkwater te beschermen, moeten stoffen zoals vet, olie en andere lichte vloeistoffen uit het afvalwater worden afgescheiden.

Voorkomen dat afvalwater uit het riool het gebouw wordt ingestuwd.

Tegen terugstuw beveiligen

Bij sterke regenval en overstromingen moet worden voorkomen dat water uit het riool het gebouw in wordt gedrukt.

Missie & Visie

Overal waar water stroomt zekerheid bieden

Met innovatieve afwateringsoplossingen schept KESSEL zekerheid in gebouwen.
Daarmee leveren we een bijdrage aan een betere wereld.

 

KESSEL België

De productie vindt in Duitsland plaats, maar ook in uw regio kunt u vertrouwen op een persoonlijke aanspreekpartner. Vanuit Temse bedient het team van KESSEL België de lokale markt. Het kleine maar efficiënte team is ideaal geplaatst om alle aspecten van de KESSEL-producten te behandelen: van productselectie en installatie tot onderhoud en bediening.

Klantenforum

De techniek blijft zich snel ontwikkelen, en dat geldt ook voor KESSEL. Daarom bieden we uitstekende trainingen en bijscholing aan: in ons speciaal daarvoor ingerichte Klantenforum organiseren we exclusieve seminars en cursussen.

De oplossingen van KESSEL

Met hoogwaardige terugstuwbeveiligingen, opvoerinstallaties, afvoeren en afscheiders helpt KESSEL zijn klanten wereldwijd met hun uitdagingen op het gebied van afwatering. De apparatuur heeft dagelijks heel wat te verduren, dus zijn de eisen aan duurzaamheid en degelijkheid voor KESSEL-producten hoog. Dit resulteert in afwateringsoplossingen die dubbele bescherming bieden: tegen schade aan en als gevolg van de omgeving.

Producten

Afwateringsoplossingen “Made in Germany”

KESSEL heeft zijn leidende positie in de afwateringssector niet alleen aan het eigen innovatievermogen te danken, maar ook aan de unieke combinatie van middenstandstraditie en ambitieus internationaliseringsbeleid. Met de hoofdproductielocatie en het hoofdkantoor in het Duitse Lenting en de aanwezigheid in de rest van Europa en Azië combineert KESSEL de uitstekende kwaliteit van “Made in Germany” met een wereldwijde aanwezigheid in de buurt van onze klanten.

Jaaromzet
135 Mio. €
Medewerkers
765
Fabrieksterrein
90000 m2
Exportmarkten
60 +

KESSEL-expertise bij u in de buurt

Hoogwaardige producten worden pas excellent in combinatie met de juiste service. Het team van KESSEL België kan u bij al uw wensen helpen. Hebt u ondersteuning nodig bij de keuze voor het juiste product, hebt u vragen over de inbouw of hebt u informatie over onderhoud en bediening nodig? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Neem contact met ons op 

Dit maakt KESSEL tot KESSEL

Bij alles wat we doen staan de vier pijlers kwaliteit, innovatie, veiligheid en service centraal. Deze basisprincipes zijn binnen onze hele onderneming leidend.

 

Veiligheid

Onze producten beschermen de eigendommen van onze klanten betrouwbaar tegen schade. Niet alleen vandaag, maar ook op de lange termijn. Ze zijn namelijk bijzonder robuust en reserveonderdelen blijven decennia verkrijgbaar.

Innovatie

Veertig jaar geleden hebben we kunststof in de afwateringstechniek geïntroduceerd. Tegenwoordig getuigen producten zoals de hybride oplossing Ecolift en de composiet Ecoguss van de innovatiekracht van KESSEL.

Veiligheid

Onze producten beschermen de eigendommen van onze klanten betrouwbaar tegen schade. Niet alleen vandaag, maar ook op de lange termijn. Ze zijn namelijk bijzonder robuust en reserveonderdelen blijven decennia verkrijgbaar.

Service

We laten onze klanten en partners er nooit alleen voor staan. Daarom bieden we complete service, van het ontwerp, installatie en inbedrijfstelling tot het onderhoud of reparatie.

Hebt u vragen?

Wij hebben de antwoorden.

 

E-mail: info@kessel-belgie.be

Telefoon: +32 3 376 50 80

De geschiedenis van KESSEL

KESSEL kijkt terug op een bewogen geschiedenis: van een garage in een dorp tot wereldwijd opererend technologiebedrijf. Bernhard Kessel stichtte in 1963 in zijn garage in Großmehring (in de buurt van Ingolstadt) een werktuigbouwkundig bedrijf, met later drie medewerkers. Naast werktuigen en spuitgegoten onderdelen in opdracht van andere bedrijven produceert KESSEL in 1969 de eerste afwateringsproducten, en in 1981 gaat het zich ook toeleggen op pomptechniek. Als eerste fabrikant op de Duitse markt krijgt KESSEL in 2003 toestemming voor een olie-, benzine- en coalescentieafscheider van kunststof.

KESSEL heeft succes met talloze innovaties, zoals een bekroonde collectie badkamerafvoeren, de ontwikkeling van Ecoguss en de introductie van de opvoerinstallatie Ecolift. In 2017 was al 25% van de omzet afkomstig uit de export, en dat aandeel blijft stijgen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de eigen verkoopteams in Zwitserland, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Italië, Frankrijk, China en Nederland.